Back

Väderstad Hundcenter

Med hunden i fokus!

Vi som driver Väderstad hundcenter heter Maria och Daniel Eidenskog och bor i ett hus nära hundhallen. Vårt hundliv startade med inköpet av welsh springer spanieln Sookie 2012 och efter det har hundintresset tagit större och större plats i våra liv och hundarna har blivit fler. Vi arbetar som forskare vid Linköpings universitet (Maria) och FOI (Daniel) men inte med inriktning på hund utan vi forskar bland annat om hållbar samhällsplanering och IT-säkerhet.

Vi tränar våra hundar gemensamt i vardagen men vi har lite uppdelningar när det kommer till mer målinriktad träning. Daniel tränar mest med welshen Sookie i rally och labradoren Polka i lydnad. Han brinner även för livesändning av hundaktiviteter och har med sitt företag Surprised Puppy livesänt lydnads-SM, rankingtävlingar och kurser. Maria tränar labradoren Jinsy i lydnad och specialsök. Maria har tävlat lydnadsSM med vår border collie Zack som tyvärr behövde flytta till ett nytt hem för ett tag sen. Maria är även utbildad klickerträningsinstruktör via Canis.

Vi är båda vetgiriga personer med stor intresse för kunskap, gärna beprövad sådan via forskning. Vi tror att hundsporten har mycket att lära av forskningsfält om hundar, så som etologi och beteendeanalys. Vi har även gått många kurser för duktiga instruktörer inom specialsök, rallylydnad, tävlingslydnad mm. och även en hel del kurser om etologi och inlärning.

Vi ger själva inga kurser men vem vet, det kanske ändras i framtiden!