Back

Väderstad hundcenter ligger vackert utanför Väderstad på vägen mot Boxholm. Läget endast tre km från E4:an gör att det är lätt att ta sig hit.

Hundhallen byggdes som en av Sveriges första fullstora hundhallar runt år 2005. Hallen användes inte bara till hundträning utan även till fotbollsträning och som samlingslokal. På fastigheten fanns även en camping (som fortfarande är markerad på vissa kartor). Hundverksamheten upphörde 2014 och hundhallen har sedan dess använts sparsamt till andra ändamål. Våren 2021 köpte vi fastigheten med mål att starta upp hundträningsverksamheten igen eftersom vi såg en enorm potential i den fina hallen och i omgivningarna. Samtidigt påbörjades ett stort arbete med att restaurera hallen och de omgivande träningsplanerna. Det finns många möjligheter och vår ambition är att långsamt få ordning på anläggningen så den kan komma till sin fulla rätt.

Hundhallen är ca 30 x 40 m och innehåller förutom en konstgräsplan på 20 x 40 m även en läktare och ett litet fikarum med toaletter. Fikarummet är uppvärmt och där finns tillgång till bland annat kylskåp och mikrovågsugnar. Träningshallen är i dagsläget inte uppvärmd men vi undersöker möjligheterna att på sikt investera i ett värmesystem under förutsättning att det finns en efterfrågan på uthyrning av hallen.

Utomhus har vi en del mark som bland annat kan användas för apporteringsträning då vi även har en mindre damm. Det finns en utomhusplan som mäter ca 80*40 som underhålls under sommarhalvåret.