Väderstad hundcenter ligger vackert utanför Väderstad på vägen mot Boxholm. Läget endast tre km från E4:an gör att det är lätt att ta sig hit. I närheten finns flera trevliga utflyktsmål såsom utmärkta Väderstad Centralkonditori, Åsabackarnas naturreservat och Linnefors Krukmakeri.

Hundhallen som vi tagit över byggdes som en av Sveriges första fullstora hundhallar runt år 2005. Hallen användes inte bara till hundträning utan även till fotbollsträning och som samlingslokal. På fastigheten fanns även en camping (som fortfarande är markerad på vissa kartor). Hundverksamheten upphörde 2014 och hundhallen har sedan dess använts sparsamt till andra ändamål. Våren 2021 köpte vi fastigheten med mål att starta upp hundträningsverksamheten igen eftersom vi såg en enorm potential i den fina hallen och i omgivningarna. Samtidigt påbörjades ett stort arbete med att restaurera hallen och de omgivande träningsplanerna. Det finns många möjligheter och vår ambition är att långsamt få ordning på anläggningen så den kan komma till sin fulla rätt.

Hundhallen är ca 30 x 40 m och innehåller förutom en konstgräsplan på 20 x 40 m även en läktare samt utrymmen som har använts för toaletter, omklädningsrum, bastu, gym, café och diverse andra funktioner. Café-delen är i väldigt dåligt skick och kommer att rivas. Den andra delen (som bland annat innehåller toaletterna och omklädningsrum) ska vi försöka renovera för att få plats för toalett, utrymme för hundburar samt teorilokal med pentry. Ambitionen är att renoveringen ska ha kommit så långt att detta ska vara klart till hösten 2022.

Konstgräset är inte mycket använt även om det har några år på nacken. Det har väldigt bra grepp för hundarna och vi har påbörjat en mindre renovering samt ordentlig rengöring för att konstgräset ska bli så fräscht som möjligt igen. Träningshallen är i dagsläget inte uppvärmd men vi undersöker möjligheterna att på sikt investera i ett värmesystem under förutsättning att det finns en efterfrågan på uthyrning av hallen. Teorilokalen och toaletten kommer att vara uppvärmda så det kommer finnas möjlighet att värma upp sig mellan träningspassen om det blir kyligt.

Uthyrning av hallen kommer att börja ske under 2022 men i början i liten skala. Kontakta oss direkt för förfrågan om uthyrning!